Primii membri ai Asociației EduSoft

Membrii înscriși în asociația EduSoft (27 noiembrie 2015) sunt:


otilia_paval_victor_pantaOtilia Pavăl și Victor Pantă
 sunt pasionați de educarea copiilor preșcolari, de sport și de turism.

Otilia este specialistă în utilizarea metodelor moderne în educarea celor mici. Victor a organizat cursuri de alpinism și crede cu tărie că o minte sănătoasă are nevoie de un corp sănătos.

Otilia și Victor sunt de părere că mediile rurale defavorizate pot ascunde copii talentați, care doresc să își îmbunătățească rezultatele școlare și profesionale.


Maria EliseiMariaElisei este pasionată de voluntariat, de diferitele cursuri și de concursurile pe care noi le organizăm. Ea este responsabilă de organizarea cursurilor de inițiere în Scratch, precum și de următoarele concursuri: Frumusețea programării – Codul frumuseții, Parler et faire des affairrs en pair (asta cu affairs in contextul asta, nu stiu cum s-o traduc). Maria îi mai plac foarte mult și ciclismul și matematica.


Având o experiență considerabilă în jurnalism, Mihaela-Ștefania Puțeanu este responsabilă de postările de pe EduSoft, fiind, de asemenea, implicată în câteva activități MihaelaStefaniaPuteanudiferite, ce țin de aria publicitară și de management. A fost studentă Erasmus în Polonia și este interesată de literatură, artă și, nu în ultimul rând, de relații publice. În calitate de editor de conținut în echipa noastră, Mihaela este preocupată de promovarea activităților noastre prin intermediul mijloacelor tradiționale de comunicare și prin social-media. Mihaela consideră că activitățile educaționale ar trebui să se desfășoare într-o atmosferă relaxantă.


ElenaSava_EduSoftElena Sava este pasionată de informatică şi consideră că elevii de liceu trebuie să investească în învăţarea programării, indiferent de profilul pe care îl urmează la liceu.

Elena s-a alăturat Asociaţiei EduSoft din dorinţa de a împărtăşi din experienţa ei competiţională în domeniul informaticii şi de a-i ajuta pe elevi să înveţe informatica.


Gabriela Tăbăcaru este cea care scrie articole despre oameni și locuri frumoase.  De asemenea, ea editează revista academică BRAIN: Broad Research in Artificial GabrielaTabacaruIntelligence and Neuroscience, ocupându-se cu aspectele legate de autori, referenți, corectură etc. Nu în ultimul rând, ea se implică în organizarea conferințelor internaționale și a unor cursuri de limba spaniolă. Fiind licențiată în limba și literatura engleză și limba și literatura română, și contând pe experiența ei din Republica Ceha în calitate de student Erasmus, Gabriela este de părere că studiul limbilor străine reprezintă o parte importantă a educației.


Cristina_Croitoru_EduSoftCristina Croitoru s-a alăturat echipei Asociaţiei EduSoft, cu scopul de a ajuta copiii din Republica Moldova să înveţe limba română corectă.

Ei o vor face prin joc, folosind tehnologiile educaţionale moderne.

Cristina consideră că scopul nostru ca oameni este să ne ajutăm semenii, să investim în copii, să facem şi să dregem. Cristina este interesată de optimizarea SEO a paginilor web.


Bogdan_Suster_EduSoftBogdan Şuster este manager de proiect certificat şi este responsabil cu elaborarea de proiecte strategice în Asociaţia EduSoft.

Bogdan este de părere că tinerii trebuie să se implice mai mult în scrierea de proiecte sociale şi educaţionale, care să vină în sprijinul grupurilor de persoane vulnerabile şi defavorizate. Bogdan este pasionat şi de programare în medii vizuale.


Iulian_Furdu_EduSoft Iulian Furdu, doctor în ştiinţa calculatoarelor, consideră că educaţia în domeniile STEM este vitală pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor şi, în final, ajută la crearea unei societăţi durabile.

Iulian s-a alăturat Asociaţiei EduSoft, cu scopul de a veni în sprijinul elevilor şi studenţilor, care vor să pătrundă în tainele creării de pagini web, folosind HTML, CSS şi alte tehnologii de actualitate.


Maria_Dicusar_EduSoft_BacauMaria Dicusar este specialistă în jurnalism şi este pasionată de activităţi ludice pentru copii şi tineri. Ea este redactor de ştiri culturale sau din domeniul călătoriilor. Maria este responsabilă şi de unele proiecte civice, pe care Asociaţia EduSoft le realizează.

Maria s-a alăturat echipei, cu gândul că prin educaţie alternativă, tinerii pot să se dezvolte foarte mult pe plan personal.


Cristina_Morari_EduSoftCristina Morari este pasionată de citit și de scris. Îi place să elaboreze eseuri despre sentimente frumoase și trăiri pozitive.

Ea consideră că iubirea, bucuria, politețea, bunătatea și comportamentul frumos sunt elementele cele mai prețioase ale educației, ce pot schimba lumea în care trăim.

Participă la numeroase activități culturale, scriind despre ele.


MariaBocicovMaria Bocicov este pasionată de limbile străine și de literatură. Îi place să citească și să scrie. Nelson Mandela a spus că „Educația este cea mai puternică armă pe care o putem folosi ca să schimbăm lumea”, iar, asemenea lui, Maria consideră că educația este un factor extrem de important în dezvoltarea unei țări.

Ea este de părere că înțelept ar fi să investim mai mult in educație, dacă vrem să avem o viață mai bună.


Ana CodreanuAnaCodreanuAna coordonează activitățile de voluntariat din Republica Moldova. Fiind pasionată de informatică și de activități sociale, ea este de părere că nici un efort nu este prea mare pentru a-i ajuta pe cei care doresc să învețe și să devină experți în IT.

Ana este o fire optimistă și consideră că voluntariatul este important, reprezentând un prilej pentru tineri de a lega prietenii pe viață.


Emilia ComănescuEmiliaComanescuEmilia este pasionată de programarea vizuală și consideră că educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică) este esențială pentru crearea bunăstării unui stat.

Este activ implicată în cursuri de inițiere în programare a copiilor din mediul rural, ea participând la cursurile de Scratch cu copiii din Plopana, Rusenii-Răzeşi, Barticeşti şi Boteşti.


Alexandra_FlescanIuliana-Alexandra Fleşcan-Lovin-Arseni este responsabilă pentru editarea revistei internaţionale LiBRI – Linguistic and Literary Broad Research and Innovation, care este dedicată studiilor în lingvistică, literatură, cultură şi a domeniilor aferente acestora.

Studiază Traducere şi interpretare, atât în engleză, cât şi în franceză. A fost studentă Erasmus în Spania. Ea consideră educaţia drept elementul cheie al oricărei societăţi şi încurajează implementarea de metode didactice moderne.


Claudiu_FloreaClaudiu Florea i s-a alăturat echipei EduSoft pentru a ajuta cu activitățile legate de website. El studiază informatica și este o persoană harnică, organizată și entuziastă.

Claudiu este specialist in WordPress și în alte sisteme de conținut managerial, fiind cel care soluționează toate problemele legate de funcționalitatea site-ului EduSoft. Claudiu este programator şi designer web.


Elena GolăiElenaGolai_edusoft  s-a alăturat echipei EduSoft pentru a ajuta cu activitățile legate de scrierea unor articole și traduceri ale altor articole. Ea urmează un masterat de traducere şi interpretare și este o fire entuziastă, harnică și responsabilă.

Ea este editorul revistei academice BRAND: Broad Research in Accounting, Negotiation, and Distribuion.


RalucaMarin_Raluca Marin s-a alăturat echipei EduSoft cu scopul de contribui la activitățile legate de traduceri. Este studentă la limbi străine, fiind o persoană muncitoare, organizată și entuziastă.

Are un citat favorit, care a devenit deviza ei în viață: A avea o a doua limbă înseamnă a poseda un al doilea suflet. Raluca a mai fost implicată în activități de voluntariat și este dornică si nerăbdătoare să învețe ceva nou în fiecare zi.


Adelina-Mihaela Petroi (n. Poenaru)AdelinaPoenaru este editor de conținut la EduSoft, ocupându-se cu editatul și formatarea, coordonându-i pe ceilalți editori. Este, de asemenea, responsabilă de unele activități sociale și academice. Adelina este șefa de promoție a Facultății de Litere din cadrul Universității ”Vasile Alecsandri” din Bacău, unde a terminat programul de studii limba și literatura franceză – limba și literatura română. Adelina consideră că egalitatea în educație depinde de calitatea oamenilor și de competențele acestora.


Andreea SopcăAndreeaSopca i s-a alăturat echipei EduSoft sperând să aducă le aducă fericire copiilor din zonele rurale defavorizate.

Ea s-a implicat activ în concursul Parler et faire des affairs en pairs, precum și în organizarea activității cu copiii din Plopana și Rusenii-Răzeși.

În prezent, Andreea este profesoară de matematică în comuna Găiceana, din judeţul Bacău.


Robert SpătaruRobertSpataruRobert este responsabil de cursurile Scratch, precum și de jurizarea concursului Frumusețea codului – Codul frumuseții.

Robert este specialist în programarea cu Visual Basic, pe care o poate folosi pentru a-i explica oricui secretele jocului programării. Robert este pasionat de programarea de jocuri şi explică foarte bine tainele algoritmilor.


Sînică VrânceanuNikiVranceanuÎn calitate de manager al Centrului European pentru Strategii Sustenabile, Niki a organizat proiecte precum ”Web Identity and Online Marketing” sau Clubul de Afaceri pentru Copii și Tineret.

Niki a organizat, de asemenea, cursurile Drupal în cadrul Clubului de Informatică pentru elevii de liceu și Gala Clubis.


Monica PătruțMonicaPatruta este specialistul nostru în comunicare și educație sociologică, fiind responsabilă de activitățile editoriale. Consideră că tinerii au nevoie de o educație de calitate și că mediul academic ar trebui să se concentreze pe armonioasa combinație a studiului cu cercetarea.

Monica este Doctor în Științe Politice, având o remarcabilă activitate în cercetare și predare.


Bogdan1Bogdan Pătruț se ocupă de resurse umane și de design-ul site-ului. De asemenea, dirijează activitățile sociale și academice. Bogdan este de părere că educația este o sursă de îmbunătățire a standardelor de viață ale individului și ale întregii societăți. Este doctor în informatică, doctor în contabilitate, dezvoltator software, editor, autor a numeroase cărți publicate în țară și în străinătate, precum și organizator de conferințe internaționale.